Beques

Beques Art i Natura a la Creació 2019

El Centre d’Art i Natura de Farrera, conjuntament amb el Centre d’Art La Panera de Lleida, el Centro de Arte y Naturaleza d’Osca, i enguany també el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, convoquen des de 2016 les beques Art i Natura a la Creació destinades a artistes visuals d’arreu del món, per a realitzar dues estades de treball al CAN de dos mesos cadascuna. L’objectiu és desenvolupar individualment un projecte vinculat al territori d’alta muntanya sigui amb el seu patrimoni cultural, natural, la seva gent, la seva geografia…

Les estades de dos mesos dels guanyadors es pacten amb l’administració del CAN i es podran realitzar entre el setembre 2019 i el juny de 2020. Trobareu tota la informació a les Bases de la convocatòria 2019 (PDF). I recordeu que el termini de presentació de les candidatures és el dia 14 de juny a les 14h.

A finals de juny el jurat format per: Cèlia de Diego (directora de La Panera de Lleida), Pere Báscones (president de l’associació d’Amics del Centre d’Art i Natura de Farrera) , Juan Guardiola (director del Centro de Arte y Naturaleza de Huesca) i Gemma Carbó (directora del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí), decidiran les candidatures guanyadores. La decisió es comunicarà per correu-e abans d’acabar el mes.

ELS GUANYADORS 2019:

 • Francisco Navarrete Sitjà (1986, Xile) i
 • Isabel Barios Ibars (1991, Lleida)

Històric de convocatòries:

Guanyadors de la Convocatòria 2018: 

 • Marco Noris
  (Bèrgam, Itàlia, 1971) 
 • Olga Olivera
  (Lleida, Cat, 1972).

Guanyadors de la Convocatòria 2017: 

 • Estíbaliz Sádaba 
 • Joan Pallé

Guanyadors de la convocatòria 2016: 

 • Martín Llavaneras 
 • Eulàlia Valldosera

Beca en col·laboració amb:

Convocatòria 2019, arxius:

 •  Convocatòria Beca 2019

Beques anteriors:

Fins el 2015 el CAN va convocar fins a set edicions de les beques a la Creació i a la Recerca, i dues edicions de la d’ Arts del Moviment.

– A la Creació: a creadors de qualsevol disciplina artística. Individual, un mes. Projectes vinculats a l’entorn d’alta muntanya.

– A la Recerca: a investigadors de qualsevol àmbit de les ciències naturals i socials. Individual, un mes. Projectes vinculats a l’entorn d’alta muntanya.

– A les Arts del Moviment: coreògrafs i ballarins creadors. Individual (un mes) o en parella (15 dies). Espai Dansa i Natura de Burg com a lloc de treball.

– Resolució 2015: a la Creació: Meritxell Romanos amb “Laniakea”. a la Recerca: Maria Belenguer amb “Densitats d’avets a la Coma”.

a les Arts del Moviment: el trio Marta Gàlvez, Edith Buttingsrud i Judith Nagel amb “Gaps”.

– Resolucions de les Convocatòries 2014: a la Creació: Àngels Viladomiu amb “Plantes rares”.

a la Recerca: Meritxell Campos amb “Il·lustració científica de la flora neòfita de la Coma de Burg”.

a les Arts del Moviment!: Lera Delp i Elisenda Fontarnau amb “Inventari”.